Puur jezelf zijn. De geweldige kleine jij, die je ooit was. Toen je nog puur was, de wereld inkeek vol vertrouwen. Je was vol blijheid en vreugde, ging overal op af. Wilde de wereld ontdekken, vanuit veiligheid. Kijken naar alles om je heen, op onderzoek uit met alles wat je in je hebt. Vol nieuwsgierigheid! Zoals een baby die zijn voetjes voor het eerst in het gras zet. Met haar handjes het zand door haar vingers laat glijden. Voor het eerst een kiwi proeft. Met die kleine vingers uitreikt, open en puur. Stampen in de regen.

 

Zoek eens een foto op van jezelf als kind. Weet je nog waar je van hield? Waar je blij van werd? Waar je zin in had? Waar ze je ’s nachts voor wakker konden maken?

 

Zie je ons op de foto’s? Kijk eens goed in onze ogen. Wat zie je?

 

Hier was ik nog puur. Hier was Gertrude nog puur. Waren we onze kleine ik. Blij, vol vreugde, vol magie, puur en magisch! Dat is zo prachtig aan kinderen, dat puur kind zijn. Met je handen in het zand woelen, met je voeten het gras eronder ontdekken. Zonder zorgen. Vanuit vertrouwen en nieuwsgierigheid.

Natuurlijk is het nooit zo rooskleurig in het leven. Weet je, dat wat je als kind gemist hebt, nu in je dagelijks leven aanwezig kan zijn? Dat jouw verlangens van toen nog steeds gezien en erkend willen worden? De mini-me in jou, die niet helemaal volwassen is geworden. Jouw innerlijke kind kan wel wat extra aandacht en liefde gebruiken. Her-inner je al je aanwezige positieve eigenschappen van je innerlijke kind, zoals nieuwsgierig zijn, je creatieve vermogens, je actie, je initiatieven en vooral je kinderlijke vermogen om echt onvoorwaardelijk lief te hebben.

 

Het kan helend en helpend zijn, eens te bedenken wat je graag had ontvangen in je jeugd. Zoals jezelf kunnen zijn, meer waardering, liefde, steun, vertrouwen in je eigen kunnen, onvoorwaardelijke liefde. Misschien ben je je onschuld verloren. Iedereen maakt pijn en verdriet mee. Door de waan van de dag zijn je gevoelens, emoties beïnvloed door je eigen overlevingsmechanismen. Maar je kleine ik zit nog steeds in jou! Je kan er verbinding mee maken. En weet, dat je het jezelf kan geven.

 

#verwonderen

#innerlijkkind

#systemischcoachen

#natuur

#spiegel

#denatuuralsspiegel

#puurkindzijn

#jezelf

#helen

#slajeslag

#VerwonderDingen.