Sla je slag met gedrag

– welke leerkrachtstijl heb jij? –

Van leerkrachten wordt in deze tijd steeds meer gevraagd. Een gedragsspecialist kan een leerkracht d.m.v. coachingsgesprekken ook weer in zijn of haar eigen kracht laten staan. Een hulpvraag over een leerling zou de basis kunnen zijn om contact te zoeken met een gedragsspecialist. Deze laat de leerkracht zelf inzien wat de oorzaak zou kunnen zijn van het probleemgedrag van de leerling.

Leerkrachten, kindercounseling en coaching is vooral effectief bij kinderen en jongeren die last hebben van sociaal-emotionele problemen. Het is daarbij van belang om naar je eigen leerkrachtgedrag te kijken. Wat vraagt dit kind van mij? Welke onderwijsbehoefte is van toepassing op dit kind? 

De oplossingsgerichte benadering spreekt voor zich. Hoe kunnen we jouw kwaliteiten inzetten? Wat vraagt een kind aan jou, vanuit welke onderwijsbehoefte? Maar ook welke valkuilen zijn er voor jou? De leerling is daarbij de basis.

Als leerkracht neem je je verantwoordelijkheid en met behulp van coachingsgesprekken vind je dan een oplossing waar zowel je leerling als jij je prettig voelen. Lekker in je vel! Zowel voor je leerlingen als voor jezelf. Je kan hiervoor een individueel traject ingaan, maar het is ook heel waardevol om met je team de tweemiddaagse workshop LASTIGE SCHATJES te gaan volgen.

– trainingen voor leerkrachten –

Verborgen
verhalen

Lastige
schatjes