Sla je slag met gedrag

– welke weg bewandel jij? –

Bij Sla je slag met gedrag kun je terecht als er vragen zijn rondom een kind.

Wanneer ga je naar een kindercoach? Soms loopt het even niet zo lekker met je kind. Je twijfelt of je kind wel weerbaar genoeg is, of je merkt dat het moeite heeft met het uiten van emoties. Je kind trekt zichzelf terug of is vaak boos.  Soms zit een kind niet lekker in zijn vel en is het lastig om aan te geven waar dat door komt. Je gunt ieder kind dat het wel lekker in zijn vel zit. Of je nu ouder bent, leerkracht of met kinderen werkt.
Een kindercoach onderzoekt dan op een speelse manier waar het gedrag vandaan komt. Waar heeft dit kind eigenlijk behoefte aan?
Het gedrag van een kind staat altijd in relatie tot de omgeving waar een kind zich in bevindt; het gezin, de school, de omgeving zoals omgang met vriendjes. Een gedragsspecialist kan kind, ouders en leerkrachten begeleiden op het gebied van gedrag. Een begeleidingstraject waarbij oog is voor een kind, een traject waarbij uitgegaan wordt van mogelijkheden.
Van gedachten wisselen over een kind met gedragsproblemen kan heel verhelderend zijn, je leert je eigen positieve kanten kennen en die van een kind. Samen wordt er gewerkt aan een verbetering.
Waaraan gewerkt gaat worden is afhankelijk van de hulpvraag, waarbij een kind serieus genomen wordt en daardoor weer lekker in zijn vel komt te zitten. Er zijn meerdere workshops waar je kind aan kan deelnemen, bijvoorbeeld ‘Vlieg met me mee’ of ‘Wees Wijs Weerbaarheid maar ook een indivueel traject is mogelijk.

– trainingen voor kinderen –

Wees wijs weerbaarheid

Vlieg met
me mee

Lastige
schatjes