Beschermlaagje.

Weet je, dat de natuur veel boodschappen voor jou heeft? Als je in contact bent met de natuur om je heen, dan ben je er met je volle aandacht.Dan zie je, ruik je, hoor je. Je bent bewust in het hier en nu, in het moment. En dan kan zich zomaar een boodschap voor jou zich aandienen! Vandaag was ik aan de wandel met mijn trouwe lieve vriend. Als je bedenkt dat de natuur je spiegel is? Dat wat jij ziet om je heen, lijkt over dat wat je ziet te gaan…maar eigenlijk gaat het over jezelf. Bik en ik liepen heerlijk daar buiten, bij Radio Kootwijk. Geen kip te zien. Heerlijk mijmerend langs mooie stukjes natuur. Sneeuw, wind, kou, beetje druppels. Langs de zandvlakte, dwars door het bos, over de heide. Mijn trouwe Bikkel naast me. Ik weet dat dàt wat ik buiten zie eigenlijk over mezelf gaat.

Vandaag zag ik: Een laagje sneeuw op een tak; Boomwortels bedekt met mos; Bladeren die de aarde bedekten; De opengebarste stam van een boom; Het deed me denken aan wat er in mij zou kunnen spelen, dat mijn oog hier nu zo op valt! Wat in mij is er dat bedekt is? Wat in mij heeft misschien bescherming nodig? Wat in mij wil graag verzorgd worden? Of…zit er stiekem iets in mij wat graag wil groeien?Wat graag zichtbaar wil worden? Wat stiekem al een beetje dwars door de sneeuw heen aan het groeien is? Of zit er nog iets in mij wat niet gezien mag worden; daar waar een laagje overheen zit. Hoe mooi om op jezelf te reflecteren…..

Het houdt me bezig, zoemt in mijn gedachten rond. Een mij bekend patroon is dat ik heel erg mijn best ga doen om dat te onderzoeken. Mijn hoofd schiet wat heen en weer. Want wat is er bij mij bedekt? Wat wil ik dat een ander NIET ziet? Wat wil ik dat een ander niet weet? Waar ik me diep van binnen misschien wel voor schaam? Wat niemand weet over mij? Ik wandel verder, laat mijn zintuigen lekker hun gang gaan. Laat mijn gedachten wegwaaien met de wind…. Ik zag parallelle processen voor me. Dingen in mijn leven die steeds terug komen. Net zoals het sneeuwklokje wat dwars door de sneeuwlaag heen gaat groeien. Omdat het tijd is om gezien te worden. Dwars door de barricades heen. Door de weerstand heen. Omdat het gezien wil worden. Omdat ik er klaar voor ben!

En weet je al dat het nu NU niet meer nodig is, maar nog in je systeem zit? Weet je al dat dat voor jou een vruchtbare bodem is geweest? En dat het wellicht tijd is om daar afscheid van te nemen?

Wat is er in jou geboren? Wat mag nu zichtbaar worden?