Alles is familie!

 

Mijn gezin mijn alles! Mijn gezin is voor mij mijn basis. Zo zie en zo wil ik het graag. Een veilige haven, daar waar je thuis bent. Mijn hubbie en ik zagen uit naar de komst van onze kids. Ze waren zeer gewenst! Twee hebben we er mogen krijgen. Zonder hem en zonder mij waren zij er nooit geweest! Dat vind ik zo bijzonder! Net zoals ik er niet geweest was als mijn ouders er niet waren. Zij niet verliefd waren geworden. Zo geldt dat ook voor mijn schoonouders! Hoe bijzonder is dat! Onze kids waren zo gewenst, ik had echt rammelende eierstokken. Het is heerlijk dat het zo heeft mogen zijn dat zij bij ons kwamen.

Gewenst ouderschap.

Als prille moeder ging ik er helemaal voor. 100% voor ons gezin. Ik wilde het wel graag anders doen dan hoe ik zelf opgevoed ben. Vol idealen zat ik. Dat ik hard voor mijn gezin werkte, mezelf wegcijferde, de kids op 1 zette, veel regelde, het hoorde er allemaal bij. Met liefde gedaan! Toen als jonge meid wist ik niet wat ik nu weet. Ook al komen er steeds weer nieuw te ontdekken dingen op je pad. Ik was me er niet van bewust, dat patronen die je vanuit je jeugd bij je hebt ook doorgeeft aan je eigen kinderen! Zowel de mooie als de minder mooie dingen. Want er waren heel wat momenten dat ik dacht:” Goh ik doe het echt precies zoals mijn moeder…….”. Maar ook het besef kwam, dat ook mijn ouders hun stinkende best deden. Ook al dacht ik er wat anders van. Zij konden op die momenten niet anders, waren ook overtuigd van hun gelijk! Zij deden wat zij deden vanuit liefde. Dat heb ik nogmaals niet altijd zo gevoeld. Maar nu kan ik dat wel. Mede doordat ze er nu niet meer zijn.

Herkenbare patronen.

Ik ben me er nu wel van bewust, dat hoe mijn ouders met mij om gingen, bij mij en ook mijn zusje, bepaalde patronen hebben meegegeven en gelegd. Net zoals je eigen ouders ook voeding hebben meegekregen vanuit hun opvoeding, vanuit mijn grootouders! Dat de invloed daarvan groter is dan ik heb kunnen bedenken. Dat nu ingeslepen patronen belemmerend kunnen werken. Dat als je weet heb van je familiegeschiedenis je je patronen kan doorbreken! Dat je huidige gedrag niet voor niets zo is. Zo heb ik geleerd heel hard te werken, en haal ik er voldoening uit als me dat lukt. Maar dat de reden waarom ik dat deed te maken had met mezelf laten zien, dat is een inzicht! Dat er sprake is van een soort van onderstroom van waaruit je handelt. Er is niets mis met terugkerende patronen, maar werken ze belemmerend? Dan kun je ervoor kiezen deze ingeslepen patronen te doorbreken.

Vruchtbare bodem.

Ik kijk terug op mijn opvoeding als vruchtbare grond. Ik ben wie ik ben! Met mooie en minder mooie dingen in mij. Zo zie ik ons gezin ook als vruchtbare grond. Mijn systemische blik in het kijken naar gedrag heeft me al veel moois opgeleverd! Dat geef ik mijn cliënten graag mee. Kijken naar jezelf in je familie. Dat is wat ik meeneem in mijn dagelijks leven en in mijn praktijk. Verdieping geeft het!

Mijn eigen gezin is ook vruchtbare grond. Mijn gezin is mijn thuis. Dat is mijn drijfveer, je thuis zit in jezelf. Alles is familie. Er is niets mis met je eigen patronen. Heb je er hinder van, dan kan je m.b.v. het kijken naar je familie die irritante patronen doorbreken! Met een systemische blik kan er heel veel.

Mijn gezin is de basis voor mijn leven. Het echte thuiskomen. Dat heb ik mijn kinderen mee willen geven. Daar waar je jezelf mag zijn. Ik ben enorm trots op mijn gezin. Alles is familie.